De mooiste canyon van Europa, een bewaard gebleven wildernis, het gebied van sensationele sporten. De uitzichten zijn spectaculair en de dorpen en rotsen boven het diep blauwe meer en de diepe groeven van de rivier de Verdon, onvergetelijk. 

De Gorges du Verdon en het meer Sainte Croix

Een immense en prachtige canyon, koninkrijk van sensatie sporten, uniek in Europa, met zijn adembenemende landschappen en schilderachtige dorpjes. De oorsprong van dit monumentale trekpleister is zeer oud; het dateert uit de opstand van de Alpen. De enorme groeven van de Gorges du Verdon zijn gevormd door een kalksteenmassief deze kunnen een diepte van 700 m bereiken. "La Corniche sublieme" kijkt uit op de linkeroever van de Verdon en geeft een prachtig uitzicht op de rivier die zijn naam dankt aan zijn groene heldere water.

Les villages du Haut Var

De campings in de hoge Var nodigen u uit om de dorpjes te verkennen met hun middeleeuwse centra en steegjes aan de voet van de vele kastelen. De schaduwrijke pleintjes en de smalle huizen in de kleuren van de Provence vormen het centrum van de stad.

Het dorpje Aiguines hangt als het ware over het meer van Sainte Croix aan de entree van de Gorges du Verdon. Op het pleintje van dit dorp kunt u profiteren van één van de gezellige café terrassen en vervolgens lekker flaneren door de straatjes van het dorp. Hier ziet u de ongekende rijkdom van de Provence met zijn unieke landschap en natuur tussen de witte kalksteen rotsen en het turkoois blauw van het meer van Sainte Croix.

Gelegen op ongeveer 20 minuutjes afstand van het meer van Sainte Croix vindt u het dorpje Régusse, hier heeft men zijn historisch erfdeel en de aantrekkelijke kleine straatjes en steegjes goed weten te behouden. Het middeleeuwse kasteel evenals het pleintje met de klok nodigt u uit om de charme van dit dorp te ontdekken. Een van de twee gerestaureerde molens uit de XII en XIII eeuw is gedurende de zomer maanden geopend voor het publiek. 

De waterval van Sillans

Sillans, een kleine gemeente in het landschap van de hoge Var met zijn waterval. Via een mooie wandeling die u tot buiten het dorpje meeneemt om daar de waterval met een hoogte van 42m te ontdekken. Deze bevindt zich dichtbij het dorp en wordt vooraf gegaan door het kleine riviertje; La Bresque. U kunt hier ook het kasteel en de kleine kerk daterend uit de XVII eeuw bezoeken.