Bij de Abdij van Thoronet ontdekt u een land van legendes en mysteries diep genesteld in de beboste heuvels van eiken- en kastanjebomen, brem, tijm en rozemarijn.
Rivieren, bergen en het heilige bos van Sainte-Baume, waar St. Maria Magdalena gehuisvest was. Groen, stilte en frisheid, de kastelen en de Graven van de Provence, kloosters en abdijen.

Een must: De Abdij van Thoronet  

Een meesterwerk van de Romeinse en Provençaalse architectuur en zus van de twee andere cisterciënze abdijen; Senanque en Silvacane, deze abdij werd gebouwd in de twaalfde eeuw in het hart van een uitgestrekt bos met eikenbomen en gerestaureerd in de negentiende eeuw op de aanbevelingen van Prosper Merimée. De Abdij beschikt alleen over steen en licht versieringen. De extreme soberheid maakt het een zeer geschikte plaats voor meditatie en de Latijnse kruis constructie maakt het mogelijk om tot 800 personen te ontvangen, wat gebruikelijk is tijdens bedevaarten.

De hooggelegen dorpjes van Fayence

Op een blauwe achtergrond van tegels, kleine dorpjes verschanst op hun hoogten ver van de zee. Met aan de voet terrassen van olijfbomen en heuvels ondergedompeld in het geel van de mimosa.

 

Het massief van Sainte Baume

Het Massief van Sainte-Baume is een imposante kalkstenen massa die stijgt tot 1148 m hoogte: Gelegen te midden van de heuvels en plateaus, dorpjes, archeologische vindplaatsen, middeleeuwse ruïnes, oude gletsjers, steen ovens en kolenmijnen, een goed excuus voor een mooie en ontspannende wandeling. De gemeente van Saint-Maximin gebouwd rond een prachtige basiliek die wordt beschouwd als het mooiste gotische gebouw in de Provence. Haar imposante allure geeft de stad een uitstraling zo ver als je kunt kijken. Volgens de legende, was het hier dat St. Maria Magdalena werd begraven in de 1e eeuw.

 

Rondom Dracenie

Van de laagvlakte van "Les Maures" tot het dak van de Var, een rijkdom van natuur en pittoreske dorpjes vol met geschiedenis die uitstrekken tot de prachtige streek van de Gorges du Verdon (De Grand Canyon van Europa).